Det ligger an til en alternativ badeferie

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2021/07/badekarnymfe-00.jpg

Jeg har hatt besøk av en venninne noen dager nå. Hun bor i Oslo, og hadde pakket bilen med alle nødvendigheter for en Rindals-ferie.

Disse nødvendighetene inkluderte en rosa badering, svømmeføtter, og ikke minst et sammenleggbart badekar.

Skal man på badeferie i en innlandskommune så må utstyret være på plass! Eller?

Hvis du er som meg så har du neppe sett et sammenleggbart badekar før – eller i det hele tatt visst at noe slikt eksisterer.
Det sammenleggbare badekaret var – ikke overraskende – et impulskjøp. Det har en lekker turkis farge, og det viser seg at det passer strålende i bilens baksete, hvor det enkelt kan festes med sikkerhetsbelte.
Dette omtalte badekaret er også mildt sagt pent brukt.
Første gangs bruk ble også siste, min venninne oppdaget nemlig at hun måtte ta av rista på sluken for å tømme det for vann. Frykten for at ekle kloakkrotter skulle komme kravlende opp der ble for stor. Jeg har selv bodd i storby og hatt rotter som løp rundt i leiligheten min nattestid, så jeg forstår problemet.

Dette dyre impulskjøpet har nå stått og støvet ned en stund. Jeg hadde helt glemt det.
Mandag forrige uke tikket det inn en sms der det kun stod: Utebadekar eller ikke?
Jeg måtte virkelig tenke meg om. Hva mente hun? Lurer hun på om det finnes utebadekar å benytte seg av her lokalt? Det er jo litt sært. Vi har jo fantastiske Igltjønna bare noen minutters gange unna, hvorfor spør hun om badekar?

Det viste seg at da hun drev og pakket, fant hun ut at jeg skulle få arve dette dyre impulskjøpet siden hun uansett skulle kjøre bil oppover! Jeg har jo badekar, men altså bare et, og det står jo fast inne på badet mitt. Et utebadekar må jo være et pluss for et hvert møblert hjem?

Vi har hatt skikkelig hetebølge de siste dagene, og selv om jeg gjerne tar daglige svømmeturer er det ikke alltid tiden strekker til. Nå er løsningen her. Jeg har nemlig fått et sammenleggbart turkis badekar i hagen min!

Jeg skal innrømme at designet ikke er helt perfekt. Det krever en viss teknikk å komme seg opp og ut av badekaret uten at det selv slår seg sammen. Det er i grunnen en fordel med en bade-assistent som kan dra deg opp av vannet. Man bør ikke lene seg for mye på de kantene for å si det slik. Jeg ser for meg å måtte ringe etter hjelp fordi jeg sitter fast i et halvfullt sammenleggbart badekar som har klappet sammen…..

Mange av dere husker kanskje tegnefilmen fra den årlige Disney-kavalkaden der Donald, Mikke og Langbein er på campingur. Donald kastes ut av senga og et sammenleggbart badekar kommer opp av gulvet. Senere skyves det bare bak en vegg og erstattes av et spisebord der frokosten serveres.

Mitt nye badekar har ikke riktig så mange funksjoner.

Proppen er nok igjen i Oslo. Det gjorde at vi slet litt med å få fylt det med vann de første dagene. Vi prøvde med en vinkork, men den var for stor – om ikke annet fikk vi kost oss med litt vin. Vi jaktet på en stor mutter uten hell. Vi hadde opptil flere ideer. Så fikk vi et tips om at gaffatape som kjent løser alle problemer. At vi ikke hadde tenkt på det før!
Det funket det, vannet har i skrivende stund holdt seg der i over 24 timer. Men jeg innser at det blir litt tungt når jeg må velte det for å tømme det. Jeg har jo ingen Mikke Mus som kan trekke i noen spaker for å erstatte badekaret med et bord! Men det er heldigvis taktisk plassert nært et blomsterbed. Jeg ser mulighetene for å spare tid på noe vanning der!

Den ene naboen har et gigantisk oppblåsbart basseng i hagen – et slikt som har plass til mange. Jeg har ofte hørt på lyden av plask og frydefulle hvin og tenkt at det høres deilig ut. De lo litt da de observerte meg liggende i mitt nyanskaffede badekar i går. Men jeg er altså strålende fornøyd!
jeg har for øvrig en stråhatt som matcher fargen på badekaret helt perfekt. Da jeg i tillegg fikk låne min venninnes badering og svømmeføtter syntes jeg i grunnen tilværelsen var helt perfekt i tropevarmen i går!

Badekaret kommer for øvrig med et lokk som jeg ikke helt ser poenget med. I følge reklamen gjør lokket at du kan plassere datamaskinen der og ha hjemmekontor eller se film mens du ligger i badekaret. Jeg lurer nå på hvor mange som har sittet i et sammenleggbart badekar under digitale møter i denne pandemi-tiden? Kanskje jeg skal skrive nestes ukes blogg fra mitt?

 

Øverst foto av meg i badekaret. Foto av Unni Irmelin Kvam

Baderingen og svømmeføttene har nå returnert til Oslo, men badekaret står igjen her i hagen.

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.