Jeg vil heller ha fantastisk service enn nok et såkalt supertilbud

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2018/11/ta-seg-en-bolle.jpg

Som kunstner med både ustabil og lav inntekt setter jeg stor pris på å gjøre et kupp når det er noe jeg trenger.
Jeg synes det er genialt at flere og flere matvarebutikker har egne disker med matvarer som er nedsatt i pris pga dato, – mye av middagene mine er basert på råvarer derfra.

Den gamle vinterkåpa mi har vært i daglig bruk hver vinter i en god del år. Foret har vært reparert flere ganger, nå er det egentlig ikke mer igjen å reparere på. Jeg innså sist vinter at jeg antagelig måtte investere i ei ny. Men så fikk jeg gleden av å arve hele to kåper etter mormor. Jeg skal innrømme at brun og grå ikke er fargene jeg selv ville ha valgt, men de passer, jeg synes de er kule. For meg har det også stor verdi at dette var min mormor sine gamle kåper. I tillegg slipper jeg nå å bruke, noe som for meg, er en stor sum penger for å holde varmen i vinter.

Jeg har ingen fast inntekt, så jeg er vant til å spare og planlegge. Jeg er også vant til at jeg ikke kan kjøpe alt jeg har lyst på, og at jeg ofte ikke kan bli med venner på ferier, konserter, ut å spise middag, eller andre opplevelser når slikt planlegges.

Jeg ble ikke kunstner for å bli rik på penger. Jeg ble kunstner fordi jeg elsker jobben min, og jeg kunne ikke ha tenkt meg å bytte med noen.

Selv om jeg setter pris på å spare penger når jeg kan så har jeg virkelig fått mer enn nok av Black Friday.
Det reklameres i aviser, i sosiale media, både postkassen og innboksen min fylles opp med alle slags supertilbud.
Nylig var det visst Singles day, – et helt ukjent konsept for min del (selv om jeg har mange års erfaring med å være singel!) – da raste det også inn med tilbud. Jeg måtte ty til Google for å finne ut hva det egentlig handlet om. Nå er det altså Black Friday og påfølgende Cyber Monday, men det holder visst ikke, for det er søren meg Black Week mange steder i tillegg, forrige uke fikk jeg også mange e-poster med tilbud om «Early Black Friday tilbud til deg.»

Jeg synes enkelte kjeder sender ut tilbud ukentlig. De har alltid halv pris på ett-eller-annet, jeg mottar e-poster fra noen slike jevnlig. Mulig det bare er meg, – men for min del har fører det ikke til mer handel, det fører heller til at jeg blir likegyldig. Jeg leser knapt gjennom tilbudene jeg får tilsendt. Og er det noe jeg skulle ha hatt fra en av disse kjedene som ikke er på tilbud denne uka, – vel da venter jeg bare, – for jeg er rimelig sikker på at det snart kommer til halv pris.

Jeg driver selv butikk, – jeg selger ikke bare kunsten min, men også kunstprodukter. Jeg er selv avhengig av at folk skal handle hos meg. Men som et lite enkeltmannsforetak har jeg virkelig ikke mulighet til å sette ned alle varene mine i pris på en dag som Black Friday.

Jeg setter uendelig pris på at jeg kan bo på bygda og likevel drive med noe så sært som kunst, – takket være internett er det mulig. Teknologien forenkler kommunikasjon med både gallerier og kunder, og gir meg i tillegg muligheten til å bestille oljemaling, pensler, lerret og annet forbruksmateriell når jeg måtte trenge.

Selv synes jeg servicen man får på et lite sted er et stort pluss. Her får man ting levert på døra om man handler møbler, materialer eller annet.
Jeg vet selv hvor glad jeg blir når jeg får ekstra god service, og jeg prøver selv å yte det til mine kunder.
Jeg låner gjerne ut maleri så kundene får henge det på veggen hjemme og se om det blir riktig. Jeg tar gjerne en ekstra runde til rammemaker, jeg har tatt i mot bestillinger på ekstremt kort tid og jobbet natta gjennom for å rekke det.

Jeg prøver selv så godt jeg kan å handle lokalt. Mine kunstlys lages hos Løiten Lys, de har avtale med et fast transport-firma. Men jeg ba om å få en egen avtale, så alle mine kunstlys hentes hos dem og kjøres til meg av Surnadal Transport. Surnadal Transport frakter også maleriene mine rundt omkring til både utstillinger og kunder der det er mulig.

Jeg har ikke vært på bytur for å handle julegaver på mange år. Noen gaver lager jeg selv, resten handler jeg lokalt, – både på butikker og på forskjellige messer når jeg selv står på stand.

For det er jo så enkelt som at hvis vi ønsker å ha et levende lokalmiljø med forskjellig aktører og lokale butikker i morgen så må vi selv benytte oss av dem i dag!
Akkurat det er bakgrunnen for at jeg og flere andre lokale aktører for første gang arrangerer Nisjebutikkens dag her i Rindal nå på lørdag, – vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å komme innom oss alle denne dagen.
Vi har ingen supertilbud, men vi har alle mye fagkunnskap, vi tilbyr kvalitet, og vi ønsker å gi deg god service og en god kjøpsopplevelse!

Alle vi som skal ha #nisjebutikkensdag her i Rindal lørdag 24.november

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.