Polkadott-lykke

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2017/04/polkadott-servise.jpg

Jeg liker å fargekoordinere. Jeg er helt klart mest komfortabel når forskjellige ting rundt meg og på meg matcher.
Jeg husker fremdeles godt lykken da jeg som tenåring fant en blomsterkrukke i kjelleren til foreldrene mine som jeg umiddelbart så matchet gardinene på hybelen min perfekt.

Jeg kjenner folk som har fargeprøver og stoffprøver som tas med i veska når de skal handle noe nytt. Det har jeg selv aldri hatt behov for, alt slikt er pent og ryddig arkivert i hodet mitt.
Nå høres det jo nesten ut som det nærmer seg en diagnose, men hvis jeg ser et smykke jeg liker er det helt uaktuelt for meg å kjøpe det hvis det ikke finnes matchende øredobber/tilbehør av noe slag enten der i butikken eller hjemme hos meg selv.
Aller mest behagelig er det om jeg har antrekk der smykke, øredobber, armbånd, ring og hårpynt matcher. Det samme gjelder naturligvis sko og vesker. Disse småtingene er ikke alltid kjøpt på samme sted, ikke alltid samme år heller for den del, kravet er bare at alle innkjøp skal passe med noe jeg har fra før.

Jeg har venner som handler mye forskjellig som ikke blir brukt. Klær som fremdeles henger i klesskap med lappene på etter lang tid. Pynteting, vesker, sko og smykker som ligger ubrukt i skap og skuffer. Etter hvert legges det ut for salg på nett enten ubrukt eller knapt brukt. For meg er det faktisk litt vanskelig å forstå. Hvorfor kjøper så mange ting de ikke liker?
Mulig det har en sammenheng med at jeg ikke bryr meg om moter og trender, – verken når det gjelder interiør eller klær. Det påvirker ikke meg om jeg får høre hva vårens trender er, jeg liker jo fremdeles det jeg liker. Tanken på meg selv kledd i farger som grått, beige, eller en aller annen pastellfarge er fullstendig urealistisk, mer som et mareritt faktisk. Det ville ikke falt meg inn å male stua, bytte gardiner eller gå til innkjøp av pynteputer i sofaen fordi noen mener at i år er det noe helt annet enn det jeg har fra før som er in.

Noen farger og mønstre er jeg mer begeistret for enn andre, øverst på lista troner nok uten tvil rødt og polkadotter.
Jeg er litt usikker på når og hvordan det startet, men det er nok bare å innrømme at det hele har eskalert over flere år. Jeg har alt fra visittkort til tekanne, kjøkkenvekt, servise, saks, gavepapir, sykkelklokke, diverse klær, øreringer, armbånd, hårbånd, sko, blomsterkrukker, servietter og duk i rødt med polkadotter. Jordan solgte røde polkadott-tannbørster en stund, men disse finner jeg dessverre ikke lengre så nå går det i rødstripete tannbørster i stedet. Bilen min er sølvfarget, men den har naturligvis røde polkadotter.
Polkadotter fungerer også fint på grønt, blåturkis eller svart så det er sagt.

Jeg innrømmer gjerne at jeg blir ekstra glad når jeg har gjester og kan dekke bordet med både polkadott-kopper og – tallerkener, polkadott-tekanne og polkadott-servietter, gjerne på en polkadott-duk.
Da sykkelen kom frem etter sitt vinteropphold i garasjen fikk jeg ekstra vårstemning av at polkadott-sykkelklokken, polkadott-setetrekket og de røde blomstene på sykkelkurven.
En god nr 2 etter polkadotter er alt med katter på, aller helst svarte katter, noe Frøya naturligvis setter pris på.
I mitt univers er det så enkelt at fine farger og katter gjør hverdagen litt ekstra hyggelig!

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.