Vi har kanskje ikke drive-through, men vi har så mye annet

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2019/12/Åses-Drive-trout.jpg

Jeg elsker fisk, og jeg er glad i å lage mat, men jeg har absolutt ikke tålmodighet til å fiske selv. Min venninne Åse er motsatt, hun elsker å fiske, men vil helst slippe å lage mat. Dette er jo en helt genial kombinasjon – det har nemlig ført til at jeg jevnlig får leveranser av nyfisket ørret på døra.
Vi har kanskje ikke noen drive-through her i Rindal. Men hva gjør vel det når jeg får bygdas kuleste fast-food levert på døra, – nemlig Åses Driva-Trout. Både jeg og Frøyapus setter enormt stor pris på leveranser av fersk fisk. Fiskeren får for øvrig invitasjoner til å spise med oss når hun har tid.

Her om dagen hadde pappa og jeg avtalt en morgen-skitur før jeg skulle på jobb. Klokka 8.45 ringer det på døra, der står pappa med ski på beina klar for tur, – vi er for øvrig så heldige at vi bor slik at vi kan gå fra hus til hus på ski selv her på sentrum. Han har også med en leveranse sier han. Opp av rumpetaska drar han så en 2 liters plastikkboks med sildball fra mamma. Du vet du bor i Rindal når du får skibud på døra med hjemmelaget sildball før kl 9 om morgenen!

Den ene naboen min lager verdens beste kanelboller. Hun er ikke min tante, men som så mange andre kaller også jeg henne Tante Britt. På mandag fikk jeg helt uten videre levert en pose av disse nydelige nybakte bollene. I en pose med fint gavebånd, klistremerker og navn påskrevet. I en hektisk førjulstid med mye jobbing var det ren lykke å sette seg ned med te og Tante Britt-boller etter jobb.

I høst ble jeg rørt til tårer da noen kom uanmeldt på døra mi med blomster, sjokolade, fine ord og gode klemmer på en kveld da de visste jeg hadde en tung periode.

For min del betyr slikt som dette uendelig mye mer enn store dyre gaver og penger. Det at folk rundt meg bruker av sin tid og viser at de tenker på meg, – det er verdifullt rett og slett.

Jeg har selv vært innom min nabo Kari-Elin for å gi henne nybakt julebakst og hjemmelaget konfekt i gave noen ganger når jeg vet hun har hatt det for travelt til å selv rekke alt av juleforberedelser. Det er ikke ofte folk stikker innom uanmeldt i våre dager, så når jeg kommer med en slik leveranse forventer jeg ikke at det passer å ta i mot besøk. Men der i huset føler man seg alltid velkommen, en svipptur for å levere julebakst kan gjerne ende opp med en invitasjon til å spise kveldsmat sammen med dem. Det er så sjelden vi gjør slikt som ikke er planlagt i en tidsalder der alle går rundt med en mobiltelefon, dermed blir det enda koseligere når det skjer.

Da jeg pusset opp hus mens jeg bodde i England syntes jeg det var utrolig praktisk å kunne ringe og bestille mat som ble levert på døra. Da slapp vi å ta noe særlig pause i arbeidet og kunne bare sette oss rett ned omgitt av materialer og verktøy og spise straks maten kom levert på døra.
Akkurat det har vi ikke her i lille Rindal, men jeg savner det faktisk ikke lengre heller. Vi har så mye annet her, og jeg er omgitt av så mange fine folk rett og slett.

Øverst bilde av en av Åse sine mer stilfulle fiske-leveranser

Åses Drive-Trout

 

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.