Attraktive aktiviteter

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2015/01/Oterspor1.jpg

Jeg har tilbragt påska på hytta. Familiehytta vår er av typen uten bilveg, innlagt strøm eller vann.  Jeg bladde litt i noen utgaver av bladet Hytteliv mens jeg var der, og fant en artikkel som fortalte at det blir mer og populært her til lands å leie ut hytta si. Utleie deler av året ble anbefalt for å dekke inn noe av kostnadene ved blant annet brøyting av bilveg frem til døra, levering av ved, kommunale avgifter som vann- og kloakk, og lignende.
Hytter med gode fiskemuligheter, gjerne laksefiske, eller nær alpinanlegg er visstnok de mest attraktive.
Folk ønsker et utvalg av fristende aktiviteter når de velger seg hytte å leie må man skjønne.

Nå har ikke vi noen av disse utgiftene, vi hugger egen ved og går langs egen sti. Det har heller aldri falt oss inn å leie ut hytta vår, men jeg begynte umiddelbart å fundere over dette med aktiviteter, – hva må til for å kvalifisere som en godkjent attraktiv aktivitet?

Nå i påska fant vi stor glede i å følge sporene til en oter som har fast tilholdssted i nærområdet. Vi storkoste oss med å se sporene etter hvordan den både hadde bykset i snøen, tatt fart og akt seg på magen ned alt av bakker og skråninger. Dette ble omtalt som Otersafari i hytteboka, – noe som vel må være en fantastisk aktivitet?
Andre aktiviteter vi kan tilby er springvann, hos oss betyr det at den som henter vann i brønnen springer litt ekstra ofte eller raskt med bøttene.
Dette kan sikkert benyttes som intervalltrening eller noe slikt for de mest fanatiske treningsnarkomane. Hvis man i tillegg tar ansvar for vedbæring er det mye treningspotensiale for de som ønsker det. Knebøy med ved ser jeg for meg hadde vært noe.

Ellers kan vi tilby en spennende og meget bratt akebakke, – her tilbys ekstra spenning da vedlikeholdet av selve akeløypa har vært noe labert de siste 5-10 årene, så her gjelder det å forsøke å kjøre slalåm mellom alt av trær som har for å komme seg helskinnet ned på akebrettet.

Det er kort veg til flere små vann for de som finner glede i å fiske veldig små fjellørret, – disse er gjerne i en størrelse som passer perfekt som kattemat uttaler min pus Frøya.

De samme vannene er også ypperlige for de som liker en kald eller såkalt forfriskende svømmetur.

Dyrelivet er variert, det inkluderer ikke bare oterspor. Vi har hatt en meget fotogen røyskatt boende hos oss, – den prøvde en gang å bære med seg en av mammas kalosjer som stod ute, men kalosjen ble for stor og tung. Så da pappa tuslet ut på plattingen en morgen iført skinntøfler så røyskatten en gylden mulighet, den pilte frem og bet i den ene skinntøffelen, – vi mistenker at den nok ville ta den med seg for å bygge bol. Problemet var vel bare at tøflene i dette tilfellet var på pappa.
Så røyskatt-fotosafari kan inkluderes på lista over attraktive aktiviteter på Familien Dalseggs hytte.

En gutt på 10 år spurte meg før påska hva jeg skulle i påskeferien. Da jeg svarte at jeg skulle på hyttetur spurte han «sammen med mamman og pappan din?»
Ja det stemmer det sa jeg, også litt sammen med noen venner da. Da kom det fra 10-åringen, – «har dere Yatzy på hytta?»
Jeg fortalte at jo da, vi har både Yatzy og mange brettspill også.
Gutten så på meg med strålende øyne og sa «Å du er heldig, for DA får du det garantert kjempegøy!»
Tydeligvis ikke alle som trenger alpinanlegg og laksefiske for å ha det gøy på hyttetur!

ski sherry

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.