Det er ikke alltid så lett å kaste ting….

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2015/01/neglelakk.jpg

På lørdag skulle jeg lakke neglene, de har i hovedsak vært dekt av sparkel og fugemasse i det siste, et resultat av mye jobbing på låven for tida. Klær, sminke og manikyr har det vært lite fokus på i det siste, men siden jeg skulle på fest tenkte jeg det var på tide å pynte seg litt.
Jeg pirket vekk litt fugemasse fra neglene og satte meg ned, men etter slik ca 3 negler var det mer eller mindre umulig å få noe mer ut av neglelakkflaska, – den var tom. Jeg ble naturigvis litt irritert, men tenkte at da fikk det bare være, og noterte meg neglelakk på handlelista mi.

Etter hvert husket jeg at jo da, jeg har vel noen andre flasker med neglelakk stående i huset, jeg får sjekke hvilke farger det er, kan hende finnes det noe jeg kan bruke.
Så jeg tar en titt i skuffen med neglelakk, – ja da jeg har faktisk en egen skuff til slikt, – da går det opp for meg at det kanskje er på tide med en liten opprydding. Saken er at den skuffen er det ikke ofte jeg åpner, da de to flaskene med neglelakk jeg bruker jevnlig står oppå kommoden. Etter å ha lagt merke til hvor full skuffen er tvang jeg meg selv til telle alle flaskene med neglelakk. 53 flasker ble det, – alle med forskjellige farger naturligvis.
Jeg vil her påpeke at jeg ikke kjøper mye neglelakk, jeg holder meg vel i grunnen til bare 2 farger også.

Det er bare det at jeg ikke er så god til å kaste ting. Jeg har faktisk aldri kastet en eneste flaske neglelakk i mitt liv, – så alle farger som egentlig ikke har vært så fine som jeg trodde, – eller farger som jeg har gått lei av eller annet, vel de er der enda. Noe som fører til at her står det altså neglelakk fra ca 1987 og frem til i dag. Men de blir jo ikke kastet, for hvem vet, en dag kan det jo være kjekt å ha, – det må jo alle forstå?

Så selv om logikken min forteller meg at min periode med svart neglelakk for lengst er over, for ikke å snakke om sjokkrosa, lilla, brun, oransje og gull så greier jeg ikke helt ta skrittet ut. Jeg prøvde også å ta en diskusjon med meg selv om hvor mange forskjellige rødfarger det egentlig er nødvendig å ha. Men rød neglelakk ser jeg aldri ut til å gå lei av, og da kan det jo være kjekt å ha alt fra kopperrødt til rubinrødt til vinrødt og julenisserødt i utvalget.

Og til mitt forsvar, – så har det faktisk skjedd at denne vegringen for å kaste har kommet godt med. Jeg elsker å kle meg ut og arrangerer hvert år en Halloweenfest, – det året jeg var Medusa med slanger i håret var det veldig kjekt at jeg hadde både grønn og gull neglelakk, det året jeg sydde meg blekksprutkostyme var det perfekt med blålilla negler. Det året jeg var Snedronning med krone av istapper hadde jeg naturligvis hvit neglelakk.

Så den lille diskusjonen jeg hadde med meg selv nå i helga om jeg ikke burde ta meg sammen og rydde og kaste har endt med at jeg skal sjekke om innholdet i noen av flaskene er helt uttørket. Er de ikke det skal de få være i fred, – for oransje, rosa og svart neglelakk kan jo brått være kjekt å ha til kostymebruk om ikke annet!

 

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.