En teaholiker i tekrise

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2022/11/palett-pensel-og-te.jpg

En dag uten te er en dårlig dag for min del. Jeg kan nok defineres som en teaholiker eller en teoman. Jeg har aldri lært meg å like kaffe. Siden jeg heller ikke drikker brus har jeg opplevd at enkelte synes jeg er en vanskelig gjest. Kaffe og brus er det de tradisjonelt har servert sine gjester. Mens jeg da heller fortrekker et glass kaldt vann eller en kopp te.

Om sommeren lager jeg min egen iste. Jeg har alltid minst en stor mugge stående i kjøleskapet. Da eksperimenterer jeg gjerne med litt forskjellige friske tesorter kombinert med mynte og andre urter fra egen hage. Et stort glass iste med isbiter oppi er ypperlig tørstedrikk ute i hagen i sommervarmen.
Resten av året foretrekker jeg dog rykende varm svart te som brygges til den blir sterk, og serveres med en solid dæsj melk – absolutt ikke med fløte.

Teaholikeren Inga gjennomgår for tiden en liten tekrise. Det vanligvis så velfylte telageret i huset er nå tomt for favoritt-teen min. Jeg har i perioder en hel kommodeskuffe på soverommet som er full av te, i tillegg står det vanligvis en stor pappkasse stablet full med esker med te på et lagerrom på loftet her. Da jeg skulle hamstre inn mer her om dagen viste det seg å ikke være så lett lengre. Jeg aner ikke om korona eller krig er medvirkende årsaker, men noe har i hvert fall skjedd.
Favoritt-teen min ser ut til å ha forsvunnet fullstendig fra markedet her til lands. Jeg er nå på desperat jakt etter påfyll. Lageret er tomt, og abstinensen merkes spesielt på kjølige morgener når kroppen ikke helt vil starte. Savnet og suget slår inn, humøret svinger, og desperasjonen kommer sigende.

For all del, det finnes mye god te der ute. Før kunne jeg drikke 4-5 ulike typer te på en dag. Det er mulig det er alderen, eller det er mulig jeg bare har funnet min perfekte te – men jeg er ikke interessert i variasjon i teen min lengre, jeg vet hva jeg vil ha. Dette er et forhold jeg virkelig er trygg på vil vare livet ut!

Favoritten min er sterkt krydret indisk chai. Det er mange forskjellige typer chai på markedet, jeg har smakt på mange, og har for lengst funnet mine favoritter. Den ultimate favoritten inneholder svart pepper i tillegg til ingefær, kanel, kardemomme og nellik. Den jeg alltid tyr til som en god nummer to er også sterk og varmende, og av en fantastisk kvalitet. Siden ingen av disse har vært tilgjengelige lokalt har jeg vanligvis kjøpt store mengder når jeg har mulighet.

Jeg har gjerne kjøpt 25 bokser med te i slengen fra en liten gourmet-butikk utenfor Bergen. På besøk hos venner i Oslo har jeg hamstret full en egen bag med te. Venner som bor nært butikker med tilgang på teen min har hamstret inn på mine vegne og tatt med seg hit når de kommer på besøk.
Min gode venn Martin jobbet seg i forrige uke systematisk gjennom alt han kunne finne av Meny-butikker i Oslo på tejakt for meg. De solgte den nemlig på Meny før, men nå fant han ikke så mye som en eneste eske.
Teen min har på mystisk vis forsvunnet fra jordens overflate her til lands!

Jeg angrer bittert på at jeg ikke fulgte med før jeg gikk tom. Kanskje kunne jeg da ha sikret meg et enormt lager? Hvorfor ventet jeg? Innimellom disse anklagene mot meg selv tråles internettet på jakt etter den forsvunne chai-teen. Dette er nesten som Jakten på den forsvunne diamant…

Jeg har så langt funnet noen butikker i utlandet som har noen få esker på lager. Ikke store mengder, og det må være en mystisk te-inflasjon på gang da det ene firmaet nå krever hele kr 750 for de 2 eskene de har med te! Altså kr 750 for 40 teposer, det tilsvarer i mitt tilfelle omtrent en ukes forbruk. Vanligvis har den kostet kr 50 pr eske. Det andre firmaet hadde en mer normal pris på selve teen, men da jeg skulle til å betale slo de til med kr 820 i porto! SÅ desperat og te-tørst er jeg faktisk ikke….

Den store tejakten fortsetter med andre ord.
Tar jeg det hele litt for langt hvis jeg sender brev til julenissen og ønsker meg 50-100 esker med Taylors of Harrogate Chai te til jul?
Fabrikken deres ligger i Yorkshire, jeg har funnet ut at raskeste reiserute er fly fra Værnes til Oslo, så Oslo til Manchester, og så en kjøretur på 1 ½ time….. Jeg lurer på om de har fabrikk-utsalg? Og hvor mye te kan jeg få i en koffert?
Jeg slipper i hvert fall å lure på hva jeg skal ønske meg til bursdag eller jul i år, ønskelista ble brått både kort og oversiktlig!

Øverst foto av tekoppen på staffeliet mens jeg jobber