Fariseerne står på kjøkkenbenken din

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2015/07/Writing.jpg

Før skrev jeg mye brev, og hvis det var noe som hastet ringte man hverandre.

Nå for tiden blir det ikke mange brev, det går mest i tekstmeldinger.
Moderne mobiltelefoner har en stavekontroll, poenget er at det skal gå lettere og raskere å skrive en melding. Men av og til slår altså mobilens autokorrektur inn og endrer ord, det er til å bli helt tussete av. Man kan gå tilbake og skrive det samme ordet riktig flere ganger, mens disse tekniske vidundrene likevel endrer dem til det de mener er riktig.

Noen ganger blir resultatet bare merkelig og irriterende. Andre ganger fører det til litt underholdning.

Slik som da jeg nylig sendte en melding der det stod
”Har fått beskjed fra legen om å få i meg mest mulig Fariseere”
Farris finnes nemlig ikke i mobilen sin ordbok. Storesøster oppdaget også at Farris manglet da hun holdt på å skrive til meg at ”Har vært innom deg og satt igjen Fariseere på kjøkkenbenken din”
Hvorfor de som lager ordbøker til tekniske duppeditter mener det er mer logisk at vi vil skrive om fariseere enn Farris er jeg noe usikker på.

Sist Jehovas Vitner gikk fra dør til dør her i distriktet kom de til meg hele to ganger på en dag. De hadde tydeligvis et stort behov for å prøve å omvende meg. Jeg sendte melding om dette til noen venner, det førte tydeligvis til at ordet Jehova automatisk ble lagt inn i min mobil sin ordbok. Noen dager senere skulle jeg møte ei venninne, da jeg satte meg på sykkelen for å dra av gårde sendte jeg en melding til henne om at jeg var på veg. Ved ankomst ser hun rart på meg, ler, og sier at jeg var vel den siste hun forventet en slik melding fra! Da jeg sjekket mobilen min så jeg at jeg hadde sendt
”Jehova kommer snart! 🙂 ”

Jeg har sendt ganske mange slike rare meldinger. Det har vel en sammenheng med at jeg sjelden fatter meg i korthet, og at jeg gjør det meste i høyt tempo.
Da jeg fikk blodforgiftning i høyre hånd fikk jeg en trøstende meldig fra en venn. Han skrev ”Når hånda er satt ut av spill må du bare glemme malinga og julestresset, og heller fokusere på deg selv. Hold senga mest mulig og sats på full prostitusjon nå Inga”
Det skulle visstnok være restitiusjon, ikke prostitusjon, – men om ikke annet fikk jeg meg en god latter!

Når feieren kommer på runde må man som kjent sette opp stige. Jeg drev og lånte stige av en nabo før, og i den anledning sendte jeg en melding om at
”Har fått lapp om at frierne kommer nå på fredag, kan jeg få låne stigen din igjen?”
Jeg har nok aldri opplevd kø med friere her ute som trenger stige, men jeg fikk i hvert fall noen morsomme bilder i hodet av den skrivefeilen!

Når slike feil blir sendt til venner eller familie går det helt greit, man får seg bare en god latter. Men det har hendt at jeg har sendt slikt som dette til kunder, mennesker jeg aldri har møtt. Da føles det brått mye verre, en gang ble det såpass pinlig at jeg nesten vurderte å gå over til brevduer eller røyksignal!

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.