Gresskarlyktverksted

Torsdag 1.oktober 2015
Torsdag 29.oktober blir det gresskarlykt-verksted her på Dalalåven Atelier. Det blir en økt kl 16.30 og en kl 19.00.
Merk: i år er det påmelding!
ta kontakt med meg for påmelding og evt spørsmål på art@ingadalsegg.com eller tlf: 41 57 95 23
Betaling ved ankomst, kort eller kontant.

I fjor arrangerte jeg gresskarlykt-verksted for første gang, og det gikk virkelig over all forventning. Det kom folk i alle aldersgrupper, noen kom faktisk helt fra Kristiansund og Trondheim! Allerede 3 dager etterpå ble jeg spurt om jeg skulle arrangere det i 2015 også. Siden den gang har jeg blitt spurt om det utallige ganger.
I fjor ble det plassmangel, derfor er det påmelding i år.
Jeg har kjøpt inn en god del flere sett med spesialkniver til å skjære gresskar i år slik at alle får muligheten til å låne egnet utstyr.

Gresskarene mine har fått mye oppmerksomhet i media. jeg har blant annet skåret ut gresskarlykter på God Morgen Norge, og på nyhetene både på TV2 og NRK. I tillegg har jeg laget gresskarkurs for bladet Nemi. I fjor kom også TV2 på gresskarlykt-verkstedet på Dalalåven.
Nå har du også muligheten til å lære deg teknikkene og få eksperthjelp!

Hvis du er på facebook finner du arrangementet for dette HER

Litt ekstra info:
Ta gjerne med et forkle, dette er gøy, men det blir litt søl!
Unngå å kjøpe et gresskar som er delvis grønt eller lysegult, – disse er ikke modne, – og derfor harde og vanskelige å skjære ut.

Å skjære ut en gresskarlykt tar tid.
Det å hule ut et gresskar ta litt tid og er ganske kjedelig. Hvis dere har begrenset med tid, eller den/de som skal lage gresskarlykten har litt begrenset med tålmodighet anbefaler jeg å derfor å hule ut gresskaret før dere kommer.
Det å skjære ut motivet er som oftest mye mer gøy enn det å skrape ut innmaten! 🙂

Tegn opp et kantete lokk på toppen av gresskaret, skjær ut dette lokket. Husk at lokket må ha en kant å hvile på, så ikke skjær rett nedover, – skjær på skrå innover mot midten.
Hul så ut gresskaret, skrap ut alle frø og tråder, og skrap den veggen du skal skjære i, den må ikke være for tykk, ca 3 cm tykkelse er max.

VELKOMMEN!

gresskarplakat-15

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.