Hva? Hvorfor? Hvordan? Åååå så kult!

 

De fleste mennesker går igjennom ”hvorfor-stadiet” en eller annen gang i livet, – som oftest i forholdsvis ung alder. Jeg har aldri helt greid å bli ferdig med dette stadiet, det er så mye jeg er nysgjerrig på, og så mye jeg har lyst til å finne ut av.
Jeg er veldig glad i såkalt unyttig informasjon, for meg er det ikke unyttig, men fascinerende. Mange skjønner ikke hvorfor, de bryr seg ikke om å vite hvorfor man kaller en pølse som er laget av svinekjøtt for en Hot dog, – altså en varm hund.
De om det, for meg førte det i hvert fall til utrolig mye glede den gangen jeg fant svaret. Dette var før internettets tidsalder, så jeg spurte mange og brukte lang tid på å fundere over dette. Den dagen jeg snakket med en eldre mann i England som kunne fortelle meg historien bak dette ulogiske ordet føltes det som livet mitt ble litt rikere med en gang!

Uansett hvor mange fakta med unyttig informasjon jeg lærer er jeg alltid ivrig etter å lære mere.

Jeg blir veldig glad hver gang jeg møter andre likesinnede nysgjerrige mennesker, de vet jo ofte om mye unyttig informasjon som jeg enda ikke kan. Slikt kan føre til entusiastiske og intense samtaler, til den grad at de mer uinteresserte gjerne himler med øynene og helst kommer seg unna.

Jeg har ekstremt god hukommelse, og irriterer av og til barndomsvenner og familie med å minne de på ting de har gjort og sagt som de helst vil glemme. Gjerne historier og begivenheter de hadde greid å fortrenge helt til jeg bare måtte mimre litt.

Samtidig må jeg nok innrømme at jeg er fryktelig dårlig på å huske ting jeg ikke anser som nyttig for meg, dette gjelder spesielt hva ting koster. For meg er det likegyldig om vi snakker om prisen på en kjole eller prisen på huset mitt, – slikt husker jeg aldri. Jeg kan huske om jeg syntes det var dyrt eller ei, men der stopper det. Unyttig informasjon dog, det sitter alltid godt lagret i hodet mitt. Og jeg bruker det, – med nok slikt lagret i hodet trenger man aldri gå tom for ting å snakke om må vite! Jeg er med på et quizlag, – vi kaller oss Yggdrasil. De fleste av oss på laget har våre spesialiteter, for noen er det musikk, andre er gode på allmennkunnskap eller historie. Jeg er vel den som blir mest lykkelig når det kommer spørsmål av typen ting som ingen andre kan, – det er nemlig midt i blinken for meg!

Geografiske fakta, nasjonale valutaer og generelle nyheter interesserer meg ikke så mye, det er for tørt og kjedelig, det fenger meg bare ikke. Men historien om hvordan plasteret ble oppfunnet, den fenger! Det er jo interessant! Det samme gjelder historien om oppfinnelsen av borrelåset. For ikke å snakke om fakta av typen hvorfor engelskmenn sier ”don’t throw the baby out with the bath water”. Eller at blyforgiftning er grunnen til at man våket over sine døde mange steder, eller hva bokstaven Q i Q-tips står for.

Hvis jeg har greid å gjøre noen litt nysgjerrig på svarene til den unyttige informasjonen jeg har nevnt her, så er det bare å spørre, jeg deler mer enn gjerne!

 

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.