Impulstur til Sør-Afrika

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2023/10/Inga-pa-Ethiopian-airlines.jpg
  • Du trenger ikke noen stor koffert, vi skal jo ikke så mange steder.
    får jeg forklart over videosamtale fra Sør-Afrika.
  • Eeeeeehhh….JO! – utbryter jeg.
    Før jeg argumenterer med at jeg nok ankommer med den største kofferten fordi jeg må ha med meg tegnesaker og tegneblokk, han ønsker seg flere glass av min hjemmelagde gele i tillegg til brunost og norsk sjokolade, også var det de gavene jeg har med til folk der nede da.
  • Greit nok, men du trenger virkelig ikke 10 kjoler da Inga! Sier han
  • Mmmmmmm – det har du kanskje rett i faktisk. Jeg skal jo tross alt også ha med en god del skjørt og diverse overdeler. Svarer jeg nikkende.

Det var visst ikke det han mente da han sa det der om 10 kjoler. Han mente at jeg ikke trengte 10 antrekk. Hadde jeg skjønt det hadde han naturligvis fått et helt annet svar!

I skrivende stund er jeg straks klar for avreise til Værnes for å fly til Sør-Afrika for første gang. En tur som ble planlagt og booket 48 timer før avreise.
Milevis unna normalt i min verden. Men det er altså slikt som tydeligvis kan skje når man er stormende forelsket i noen som bor hele 15 000 km unna, og vedkommende brått og uventet får avslag på visum for å komme på besøk. En impuls-svipptur til Sør-Afrika er ikke hverdagskost må jeg innrømme.
Jeg har en tendens til å være litt ekstrem sier mine venner, vel et avstandsforhold Rindal – Cape Town er vel kanskje nok et bevis på det.

Jeg har ALDRI evnet å pakke lite og lett, og nå skal jeg reise i september-oktober til et sted med ustabilt vårvær og mye regn, noe som gjør det hele enda verre.
Værmeldingen forteller meg at jeg vil få oppleve alt fra 5c med vind og plaskregn til 25c med sol fra skyfri himmel. I tillegg har jeg blitt forklart at ingen hus har oppvarming. Det er helt normalt å være ikledd boblejakke innendørs.
Nå skal jeg naturligvis ikke skylde på meteorologene; men hvordan i huleste forventer noen at jeg skal greie å pakke for 10 dager med så variert vær – og et slikt inneklima – uten å ha med minst 2 kofferter?

Jeg har pakket sandaler og sommerkjole, men også Gore-Tex sko, ullstrømpebukse og høyhalset ullgenser. Og slik omtrent alt du kan tenke deg i mellom der.
I tillegg til at jeg prøver å tenke på alle typer vær så må jeg jo også innrømme at jeg elsker å pynte meg, og jeg elsker fargekoordinert tilbehør. Så for hvert antrekk som pakkes må jeg også ha med smykker og hårpynt som passer. Om ikke annet kan jeg skryte av at jeg har vært skikkelig streng med meg selv og nektet meg selv matchende sko og vesker til alle antrekk.

Toalettmappa er også et kapittel for seg, det er utrolig hva man kanskje kan få bruk for på den fronten også, her havner alt fra gnagsårplaster og magestabiliserende pulver til mitt lille arsenal med smertestillende, betennelsesdempende krem, ørepropper og C-vitaminer.

Jeg er som oftest storfornøyd så lenge jeg holder meg innenfor vektgrensa til flyselskapene når jeg reiser ut. Hjemreisen får man bekymre seg over når man kommer så langt!

Lange reiser betyr lesing for min del. Jeg er fornuftig nok til at jeg har satset på pocketbøker. Men siden jeg bare har igjen 200 sider i boka jeg leser på nå må jeg ha med en ekstra i håndbagasjen. Brått slo det meg at jeg kanskje rekker å lese ut begge de før returen er over? Slikt gjør meg bekymret, så da ble det med ei mursteinstykk bok i kofferten til hjemturen også.
Det er jo et økonomisk fornuftig valg om ikke annet.

Jeg har en tendens til å alltid slenge oppi noen ekstra klær eller sko i siste liten når jeg reiser, det er da jeg brått innser at jeg burde ha med paraply, eller noen varmere sko, eller hva med en ekstra strikkejakke…. Jeg prøver å fortelle meg selv at det sikkert finnes klær å få kjøpt i Sør-Afrika også, men det er ikke så lett.

Jeg mistenker at han som skal hente meg på flyplassen i Cape Town kommer til å riste litt på hodet…. Hvis han kommer med noen småfrekke kommentarer skal jeg naturligvis minne han på all sjokoladen, geleen og brunosten han ba meg om å pakke. Det er greit å ha noe å skylde på!