Jeg har verken blitt slankere, sprekere eller mer fornuftig, men….

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2021/11/turglede-scaled.jpg

De aller fleste har nok hatt minst et nyttårsforsett i sitt liv.
Selv har jeg sluttet med de mer tradisjonelle nyttårsforsettene.
Jeg er usikker på om jeg skal hevde at jeg har blitt mer klok med alderen, men om ikke annet kan jeg i hvert fall si at jeg har blitt langt mer realistisk på egne vegne. Jeg kjenner meg selv alt for godt til å kaste bort energi på urealistiske nyttårsforsett av typen trimme masse, bli supersprek, gå ned 25kg og kutte ned på osteforbruket.

Det er altså lenge siden jeg gikk bort fra slikt og gikk over til nyttårsforsett av typen ha det mer gøy og å jobbe og stresse mindre.

Skal jeg være helt ærlig har ikke den der jobbe mindre delen helt slått til heller. Med unntak av sykdom er det rimelig vanskelig å jobbe mindre når man driver eget firma. Men jeg er ganske så god på å ha det gøy om ikke annet. Så der blir det stort sett full pott!

Nyttårsaften 2017 vedtok min venninne Stine et nyttårsforsett som inkluderte meg.
Vedtaket var at i 2018 skulle vi tre venninnene; Stine, Mildrid og jeg finne på noe sammen minst en gang i måneden. Det er så langt eneste gangen jeg har opplevd at noen andre har kommet med et nyttårsforsett FOR meg, på vegne av 3 personer faktisk.

Det er naturlig nok mye mer gøy med lystbetonte og artige nyttårsforsett, derfor har vi faktisk greid å holde dette nyttårsforsettet i hele 4 år nå. Før hadde vi som mål å få til 1-2 hytteturer sammen i året. Vi rakk liksom aldri mer. Nå gjør vi et-eller-annet sammen hver måned.
Aktivitetene har vært alt fra hytteturer iført bastskjørt og hula-hula-blomsterkranser til frokost på en rampe, Tv-kveld med gjensyn med 80-tallets helter, juleverksted med fletting av julletrekurver (tortur i følge de andre to), handledag der Inga skulle iføres bukse (tortur ifølge undertegnede), kortreist piknik østom Tjønna og mye annet.

En gang skulle vi ha steinhard treningsøkt i regi av Mildrid. Vi hadde blitt lovd masse svetting og muskler som skrek i smerte. Jeg personlig har stor tro på at det aldri er feil å ta med mat, så jeg ankom med ryggsekk med suppetermos med nylagd gresskarsuppe. Jeg hadde naturligvis også med servietter, kopper og skjeer til alle mann. Vi endte med å sitte på treningsapparatene og spise suppe en hel kveld, – den eneste fysiske aktiviteten var å pakke alt inn og ut av sekken min… Det er ikke alltid ting går som planlagt, men det er ikke sikkert det blir noe dårligere av den grunn.

I fjor vedtok jeg å prøve meg på et litt mer forpliktende nyttårsforsett for meg selv.
Jeg var nyoperert i desember og ante ikke hvordan formen min ville bli fremover. Kirurgene hadde gitt meg beskjed om at det ville ta 6 måneder å bli bra. Derfor holdt jeg forsettet mitt for meg selv, slik i tilfelle. Vi har gammeldags hytte uten bilvei, innlagt vann eller strøm. Vinterstid tar det omtrent en time å gå på ski hver vei hvis føret er bra.
Jeg lovet meg selv å gjøre mitt ytterste for å overnatte på hytta minst en gang i måneden i 2021.
Formen var såpass dårlig i januar at jeg lenge tvilte på om dette var overkommelig, men siste helga den måneden kom jeg meg faktisk dit, dog i rolig tempo og med pappa som støttekontakt. Jeg var absolutt ikke i form til å greie en dagstur, så overnatting var perfekt.

Nå er vel egentlig formen min dårligere enn den var på samme tid i fjor, så jeg innser at det ikke er sikkert jeg greier desemberturen, men uansett så er jeg fornøyd med egen innsats så langt i år.
Jeg har ikke blitt sprekere, slankere, rikere eller mer fornuftig. Jeg har heller ikke hatt råd til å kjøpe ny bil etter at min flotte polkadottbil avgikk ved døden for omtrent ett år siden. Men jeg har greid meg uten bil. Jeg har kommet meg ut på fjelltur i hvert fall en gang i måneden. Det er ikke dårlig det heller.

Jeg har hatt turer alene, turer med venner og turer med familie. Jeg har til og med fått en ny turkamerat siden det kom en ny katt inn i livet mitt ved påsketidene, og pusen Nils elsker å gå på hyttetur.

Nå er vi i slutten av november og jeg har overnattet 24 netter på hytta i år. Det hadde jo vært gøy om jeg greier 25. Men 24 er ikke dårlig det heller.

Kanskje jeg greier å holde dette nyttårsforsettet mitt gående like lenge som det jeg har med Stine og Mildrid?

 

Øverst foto av meg og min venninne Eva på påsketur på hytta, vi har turglede i store mengder som du ser

Pusen Nils synes det er kjempestas å få være med på hyttetur
Midnatts-skitur med hodelykt etter å ha vært på påskebesøk til en hyttenabo

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.