Jeg MÅTTE bare ut og lufta høna litt!

I perioder blir hverdagen litt vel hektisk, og jeg føler jeg ikke rekker å prioritere kos, lek og moro. Innimellom blir livet mitt bare jobb, lage mat, vaske klær og alt annet som MÅ gjøres.
I det siste har jeg kjent sterkt på et behov for å ta meg tid til meg selv også, – til å gjøre noe lystbetont.
Samboeren var borte på møte til sent i går, så jeg sendte melding til ei venninne, klokkeslett ble avtalt, og jeg dro av gårde. Det var på høy tid med litt moro, vi skulle ut og lufte høna litt!

Det finnes mange måter å lade batteriene på, og har du ikke prøvd det før så kan det absolutt anbefales å slå seg litt løs, kaste litt hemninger, prøve noe nytt, og ta en jentekveld med lufting av høna.

Nå har det seg slik at min venninne Åse har to meget frittgående høner, de er over middels kosete og sosiale, går i bånd, hopper på kommando og sitter på skuldra. En aften på besøk der ble perfekt avkobling for min del.

Husets pus Lars Monsen synes dette går litt for vidt, her har han vært sjef i mange år, og så anskaffer de seg altså høner uten å ha konsultert han først! Ikke får han lov til å prøve å jakte på dem heller, til tross for at hønsehjernene går fritt rundt og sparker og hakker i matmors blomsterbed. Nei da, da blir menneskene strenge i stemmen og sier NEI til ham. Altså til han som ikke har ødelagt en eneste blomster! Fjærkreene er i tillegg langt større enn en småspurv og har skarpe nebb, hva skal en distingvert pusegutt egentlig gjøre i en slik situasjon? Innimellom måtte han bare sette seg ned med ryggen til dem og vaske seg litt demonstrativt for å vise at han var hevet langt over det nivået der. Monsen setter alltid pris på at jeg kommer på besøk, da er han garantert kos og oppmerksomhet.

I går følte i tillegg for å avlaste stakkars Lars Monsen litt. Det er slitsomt å konstant være i jaktmodus må vite, så jeg tok med meg den ene høna på sykkeltur.
Jeg har syklet mye med katt i sykkelkurv, så følte meg trygg på at dette skulle gå bra. Ung livlig høne eller gammel rolig katt, – hva kan vel gå galt?
Jeg  kan umiddelbart påpeke at fordelen med katt på sykkeltur er at de ikke brått bestemmer seg for å fly slik mens du sykler i fart. Man kan bli ganske satt ut når vingene slåes ut og dyret flakser omtrent midt i ansiktet ditt, – bare for å nevne det. I tillegg skal man helst ikke kjøre over den og lage hønsefrikasse på stedet.

Høna syntes det var trivelig på sykkeltur mens farten var høy, da lå hun rolig nederst i kurva, kikket seg litt rundt og laget koselyder, men straks tempoet ble for sakte ble hun utålmodig og mente tydeligvis at hun omtrent kunne fly raskere selv, – lite selvinnsikt der i gården altså.

Da jeg kom hjem i går kveld fortalte jeg samboeren at jeg hadde vært ute og lufta høna, og at dette tok på. Jeg var helt svett, så jeg måtte bare ta en dusj. Lars Monsen var for øvrig også med, – han er bare så herlig, skikkelig sjarmør altså! Men nå må jeg hoppe i dusjen!
– Eeeehhh…. Hvem er Lars Monsen egentlig? Kommer det fra stua.
Det er mulig jeg burde forklart litt bedre?
Syntes alt dette hørtes helt logisk ut jeg.

Jeg måtte ut på sykkeltur for å lufte høna!
Kjekt med sykkelkurv, utrolig hva man kan få med seg på tur
Lars Monsen i jaktpositur, mens hønsehjernen sparker rundt i blomsterbedet
Uma har dressert høna si, her er det litt flyvetrening

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.