Kjære Julenissen

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2017/11/B24032016ID104889F1GCJVFMMLNGIX.jpg

Kjære Julenissen

Nå begynner det å bli noen år siden sist jeg skrev til deg.

I motsetning til tidligere brev til deg der jeg ønsket meg en lang liste med ting som tryllesett, kjemisett, brettspill, bøker og Pusurting har jeg ikke så mange ønsker i år.

Før vi kommer så langt vil jeg nevne at jeg har nok lysestaker, kopper og julepynt til å fylle minst 2 store hus, så vennligst ikke gi meg flere, – kan du ordne det snille Nissefar?

Jula 2003 sendte jeg deg en ønskeliste med kun 3 ønsker; et hus, en bil og en kjæreste.
Jeg innså at jeg hadde tabbet meg litt ut da jeg fikk gavene. For jeg fikk jo de 3 tingene, men…MEN jeg hadde jo glemt å spesifisere skikkelig, og gavene viste tydelig at det ble nok litt for vagt for deg!
Jeg flyttet tilbake til Norge etter mange år i England den sommeren, men det var ikke så lett å finne bosted, og det å bo midlertidig på pikerommet hos mamma og pappa var ikke noen ønskesituasjon for noen av oss.
Du sendte meg et hus, bare så synd at det var et slikt lite et til å sette telys inni…. Det ble litt vanskelig å bo der. Heldigvis løste den hus-situasjonen seg etter hvert.
Jeg hadde fått meg en deltidsjobb som kunstlærer, den krevde at man disponerte bil. Du mente det nok godt Nissefar, men den lekebilen hjalp egentlig ikke så mye, selv om det var en limousin. Heldigvis har jeg en snill mamma som lot meg låne bilen hennes jevnlig i flere år. Og nå har jeg jo en bil med polkadotter, bedre kan det vel knapt bli i mine øyne!

Og den der mannen, – vel…hva skal jeg si…. Han kom jo i en boks det stod «The perfect boyfriend» på, men litt upraktisk at han bare var 30 cm høy, og en robot-dukke. På den formildende siden var det jo gøy at han kunne snakke, selv om repertoaret hans kun bestod av noen få setninger. Til gjengjeld var han jo mer som en drømmemann siden han kun snakket om at han gjerne ville gjøre husarbeid og at jeg burde dra ut og kjøpe flere par med sko i stedet.
Over til årets ønsker;

Ingas ønskeliste jula 2017

  1. Min samboer, katten Frøya, er 17 år. Bare tanken på at hun en dag ikke kommer til å være her er hjerteskjærende. Kan du være så snill og la henne få mange flere år sammen med meg? Hun er som du vet veldig glad i jula, og viser dette ved å plukke ned nisser fra juletreet hvert år for å kose og leke med dem.
  2. Selv om jeg antagelig har nok bøker til å fylle et eget bibliotek blir jeg aldri lei. Gode historier man kan leve seg inn i blir det aldri for mange av! Så kjære Nissefar, om det er mulig kan du gjerne bytte ut eventuelle lysestaker og kopper i pakker til meg med bøker!
  3. Det er veldig gulvkaldt i det lille gamle huset mitt. Jeg har slitt hull på 3 par med strikkede sokker og 1 par knestrømper siden i høst, hullene er nå alt for store til at det er mulig å stoppe dem…og ikke kan jeg å strikke heller. Jeg vet ikke helt hva som er lettest for deg, men her er det litt fritt valg, enten så ønsker jeg meg en varmepumpe eller så må du sende mer snø slik at jeg får måkt snøen inn til veggene, det bruker å hjelpe betraktelig. Hvis du går for snø kan du godt sende den litt før tiden altså, det er helt greit, jeg trenger ikke 2 meter, men en halvmeter eller der omkring hadde vært fint.

Jeg brukte alltid å sende deg fine tegninger før i tiden, og så vidt jeg husker hjalp det i forhold til å få ønskene oppfylt, – hvis du ønsker kan jeg gjerne lage tegning til deg i år også, jeg har forbedret meg noe på den fronten siden den forrige du fikk rundt 1985 eller noe.

Hjertelig hilsen Inga (og Frøyapus)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.