Komplisert handel

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2015/01/tannbrster.jpg

Kjære Jordan, Colgate og alle dere andre tannbørsteprodusenter.
Skjønner dere hvor vanskelig dere gjør en liten tannbørstehandel for oss som liker fargekoordinering?

Er dere klar over hvor mye jobb det er å dra ut alle disse små plastbrettene i butikkhyllene, de som tannbørstene deres står i?
For så å se igjennom hvert eneste ett, bare for å oppdage at den fargen vi er ute etter mangler?
Og så må vi prøve å rydde alt på plass etter oss igjen også!

Som kunstner er jeg kanskje litt over middels opptatt av farger i utgangspunktet.
I tillegg er jeg tvilling.
Tvillinger blir som kjent ofte tildelt hver sin farge fra barnsben av, jeg er oppvokst som den grønne tvillingen.
Fargekoordineringen i min barndom strakk seg ikke bare til at jeg hadde grønne klær, grønne håndduker, grønne sengeklær, grønt skrivebordsunderlag, grønn skrivebordslampe, grønne leker og grønn tannbørste. Mens Elin hadde rødt.
I min familie tok vi naturligvis dette et hakk lengre, så når pappa laget vafler tømte han vaffelrøren over i 2 boller, den ene fikk rød konditorfarge og den andre grønn. Jeg likte naturligvis de grønne vaflene best.
Jeg likte av prinsipp spinatsuppe bedre enn tomatsuppe, – fordi den var grønn. Smaken var ikke så viktig.
Noen ganger var vi riktig så heldig og fikk grønn risengrynsgrøt til middag på lørdager.
En gang i de tidlige tenårene var jeg kjempefornøyd med egen innsat på kjøkkenet da jeg og tvillingsøsteren min hadde laget middag, og mamma og pappa kom hjem til fiskeboller i heksegrønn saus.

Den eneste tingen jeg kan huske som var grønn som jeg ikke var særlig begeistret for var den grønne flasken med Møllers Tran.

Takk og lov at jeg ble født på 70-tallet, tenk om jeg hadde vært født på 80-tallet og fått tildelt en eller annen forferdelig pastellfarge i min barndom! Det hadde for eksempel kunne blitt et slit å finne pastellblå mat!

Etter hvert som jeg har blitt eldre har jeg utvidet fargeskalaen i livet mitt. De som kjenner meg godt vet dog at jeg i hovedsak kun har klær i tre farger, og at rødt nå er favorittfargen min.

Jeg vil pusse tennene mine med røde tannbørster, slik er det bare.

Men tenker disse tannbørsteprodusentene noen gang på det?

Nei da, de hiver sammen alle slags farger på et lite slikt plastbrett, og er man uheldig må man dra frem ganske så mange av dem før man finner en tannbørste i riktig farge.
Jeg drømmer om den dagen tannbørstehyllene på alle butikker ikke er sortert etter type tannbørste, men etter farge, det hadde vært noe det!
men inntil da får jeg fortsette å rote meg gjennom alle hyllene på butikkene.
De som av og til lurer på hvorfor tannbørstene står litt slik på halvtolv i butikkhyllene har nå fått dette oppklart, – det er fordi slike som meg må dra frem 8-9 plastbrett med tannbørster, sjonglere disse i hendene, mellom knærne og under haka mens vi desperat jakter på den riktige tannbørstefargen.
Noen ganger må vi dra tomhendt hjem, for det er jo helt uaktuelt å for eksempel måtte pusse tennene med en rosa tannbørste!
favoritt-tannbørsten er for tiden Jordan sin som er rød med hvite polkadotter, – jeg håper inderlig de aldri slutter å produsere den. Jeg vurderer nesten å hamstre inn et lite lager, den matcher jo både flere av mine kjoler, smykker, vesker, sko, for ikke å snakke om tekannen min og visittkortene mine! Snakk om drømmetannbørste!
Lykke rett og slett, tenk å få være så fargekoordinert mens man pusser tennene!

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.