Lykken er et oransje plastservise

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2024/07/2024-06-13-16.05.58.jpg

Jeg har nostalgiske barndomsminner om en rød piknik-koffert fylt med oransje servise, sammenleggbare camping-krakker med stripete stoff, og en limegrønn kjøleboks med knalloransje kjøleelement.
Alt dette var fast følge på min barndoms ferieturer på 70- og 80-tallet.

Norge er som kjent vårt nærmeste ferieland, og med en sørafrikaner i hus som har store drømmer om å se mer av norsk natur vedtok jeg en kort og intens impulsferie.
Jeg kastet meg rundt en onsdag, bestemte meg for reiserute og turmål, booket campinghytte og informerte min bedre halvdel om at det ble avgang den fredagen.

For å gjøre bilferien komplett måtte noen av barndommens ingredienser med, og lykken over alle lykker; mamma fant den gamle piknik-kofferten på mørkloftet!

Bilen ble pakket med termos, niste, kjøleboks, piknik-koffert, sengetøy og alt annet vi kunne få bruk for. Destinasjonen var Møre og Romsdal så både paraply og bikini ble pakket. Man vet jo aldri

Jeg liker å være impulsiv på tur, ha mulighet til å stoppe for å undersøke og oppdage attraksjoner og severdigheter. Bilturen er en del av ferien og bør være en opplevelse Jeg vil ha tid til å stoppe hvis jeg ser et fotomotiv, og naturligvis må det være mulighet for innlagte piknik-pauser.
Ikke alle setter pris på slikt, jeg kjenner mange som kun fokuserer på effektivitet og det å komme seg raskest mulig fra A til B.
Turens første del skulle ifølge GPS-en ta 3 ½ time, men vi var i turist-modus og brukte 6 timer. Det ble mye fotografering av fjord og fjell.
På jakt etter helleristninger stoppet jeg på feil sted og vi oppdaget en skjult perle som nesten ble turens høydepunkt. Jeg anbefaler alle å rote seg litt bort innimellom!

Første natt skulle tilbringes på en enkel campinghytte ved starten av Trollstig-veien. For han som kommer fra en by med 4 millioner innbyggere var det mildt sagt sjokkerende at eieren av campingplassen ringte for å si at hvis han ikke var der da vi kom så hang nøkkelen ved siden av døra. Det å komme til en campingplass med bare 4 hytter var også noe overraskende for han.

Vel innkvartert åpnet jeg piknik-kofferten og trakk frem både duk, lys, servietter, serveringsbrett og brikker. Kos må ikke undervurderes.

Til tross for køyesenger og liten hytte uten toalett og innlagt vann hadde vi en fantastisk opplevelse. Campingplassen hadde enestående naturskjønne omgivelser, med en idyllisk liten sandstrand omgitt av majestetiske fjell. Det ble med andre ord bading omtrent 2 minutter etter ankomst.

Vi storkosa oss med å tusle barbeint rundt på sandstranda, jeg badet mens han fotograferte naturen. Hyttenaboene ble oppdatert på tempen i vannet, for badetermometeret mitt var naturligvis med.
Alle ingredienser til middagen var i kjøleboksen, bordet ble dekt med min barndoms oransje piknikservise. Vi satt ute på platten foran hytta til leggetid og fikk både regnbue og fin solnedgang. Mer trenger jeg egentlig ikke, beliggenhet og god service har mye å si. Det var en perfekt første kveld på ferien.

Øverst foto av piknik-kofferten slik den ble funnet. Senere ble den fylt med enda litt til

En liten kaffe-rast underveis
Når man roter seg litt bort og finner en slik utsikt!
jeg som lykkelig badenymfe på Soggebru Camping
bikinitørk ved campinghytta vår