Marsvin og fugemasse….

Jeg er en av de som husker hva jeg drømmer. Noen drømmer er bare veldig rare, – slik som her om natta da jeg drømte at jeg ble invitert hjem til noen og fikk servert en helt ny type is, – Marsvin-is! Drømmene mine er alltid fulle av detaljer, så i drømmen løftet jeg på boksen og kikket på lokket. Der under logoen til Diplom-Is stod det naturligvis Marsvin-is, under var det et bilde av flere søte små marsvin…

Jeg tror vi hopper videre fra denne kulinariske delikatessen, slik uten å gå i detaljer, noe bør man spare andre for.
Når jeg er veldig oppslukt av noe, eller bruker mye tid på noe, blir de tingene alltid med i drømmene mine. Jeg har en tendens til å leve meg inn i mye, så det resulterer da i en del intense, rare og hektiske drømmer.

For noen år siden kjøpte jeg meg brettspillet Scrabble. Et veldig morsomt spill der hver spiller får utdelt brikker med bokstaver, disse bruker man til å lage egne ord og til å bygge på andres ord.
Jeg ble raskt hektet, og inviterte støtt og stadig folk på brettspill-kveld. I tillegg ble dette spillet dratt med rundt omkring til andre når jeg dro på besøk. Veldig hyggelig og sosialt, – brettspillkvelder med venner og familie anbefales så absolutt!
Men for meg førte dette til at jeg flere netter våknet helt panisk på jakt etter bokstaver, og om morgenen var jeg helt utslitt fordi jeg hadde drømt så mye om å spille Scrabble. Hjernen min hadde jo jobbet med å finne gode kombinasjoner av bokstaver og ord hele natta! Hadde dette skjedde en gang hadde det ikke vært så merkelig, men dette skjedde faktisk jevnlig i flere måneder.

Det samme skjer med bøker og filmer jeg lever meg inn i, – jeg kjenner jevnlig igjen steder og personer fra disse i drømmene mine. Tidligere denne uken hadde jeg en drøm med både drager og riddere, jeg var egentlig litt skuffet da jeg våknet til virkeligheten og oppaget at jeg nok verken hadde fått meg en drage eller en ridder i løpet av natta.

Nå i natt hadde jeg en ganske kjedelig drøm, jeg brukte hele natta på å fuge vegger og lister. Et resultat av at jobben med å forvandle den gamle låven til atelier har kommet i innspurtsfasen, – den siste uken har det vært mye sparkling og fuging på kveldstid, og jeg fortsetter altså med det i søvne….

Drømmer er en ting, men av og til blir man så oppslukt av ting at det invaderer hodet også i våken tilstand.
I kveld kom jeg hjem etter å ha fuget på den berømmelige låven. Etter en rask dusj smurte jeg meg noen knekkebrød, laget meg en kopp te og satte meg ned for å spise. Når jeg er alene leser jeg alltid mens jeg spiser (en stygg uvane i følge min mor, jeg påpeker til mitt forsvar at jeg kun gjør det når jeg spiser alene). Jeg hadde nesten spist opp og drukket ferdig teen min da det gikk opp for meg at jeg IKKE leste i den spennende boken min.
I stedet satt jeg helt oppslukt og leste i en katalog om fugemasse, fugepistoler, byggskum, krampepistoler, dykkertpistoler og spikerpistoler…. Det verste var at jeg virkelig leste grundig og var helt fascinert av alle typene fugemasse som finnes. Jeg hadde nesten begynt å skrive meg en liten ønskeliste da det gikk opp for meg hva jeg holdt på med.
Tidligere i år leste jeg kataloger om stillas, det gikk heldigvis over etter at et stillas ble innkjøpt til låven. Så det er bare å håpe at alt dette er en forbipasserende fase og at jeg kanskje blir tilnærmet normal igjen!
Kan hende dette er normale symptom på oppussingsoverdose?

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.