TA DERE SAMMEN!!!

Mandag og tirsdag denne uka tilbragte jeg sammen med mange unge kunstelever. Jeg ble først litt satt ut, før jeg ble sint og regelrett forbannet over å være vitne til hvor redde mange av disse barna og ungdommene faktisk er for såkalte killer clowns.
Jeg fatter virkelig ikke denne farsotten, i mine øyne er dette ikke bare forkastelig men også ondskapsfullt, lite gjennomtenkt og farlig.
Hva i huleste er det som går av de som dekker seg til med en maske for så å løpe rundt for å med vitende og vilje skremme ukjente mennesker?

Fra det jeg har sett i media har de klovnene som har blitt identifisert her til lands vært gutter i tenårene. Jeg lurer litt på om foreldrene deres har noen anelse om hva de holder på med? Og jeg undrer meg over om disse tenåringene i det hele tatt har tenkt over hvilke følger dette kan ha? De skremmer barn som både blir redde for å være ute alene og sliter med mareritt som følge av dette. Jeg har lest om en 8-år gammel gutt i Sverige som ble så redd at han hoppet ut fra verandaen hjemme, om både barn, unge jenter og eldre som har blitt jaget av disse maskekledde idiotene. Tror de virkelig det er tøft å skremme ukjente sårbare mennesker?

For mange år siden opplevde jeg og min daværende samboer å bli angrepet av en gjeng menn mens vi kjørte hjem. Vi stoppet på rødt lys, da bilen vår brått ble overfalt av 5-6 menn. Heldigvis rakk kjæresten min å trykke på knappen som låste alle bildørene automatisk. Jeg er glad jeg ikke var alene. Selv om det gikk bra den gangen var det skremmende å oppleve at ukjente kastet seg på panseret på bilen og røsket i dørene mens de slo og ropte.
Jeg lurer på om disse tenåringene som nå trekker på seg en maske for å for eksempel hoppe på en bil for å skremme er klar over at vedkommende bak rattet kan få panikk, trykke gassen i bånn og ende med å skade eller drepe dem?
Eller at vedkommende de sniker seg innpå fra bak en hekk kan reagere med å slå dem rett ned?

Nå har det vært fryktelig mye fokus på at dette er klovner. Men det er da vel fullstendig likegyldig om de kler seg ut som varulver, Donald Trump eller klovner. En person med maske er langt mer skummel enn noen som bare er sminket. Det er umulig å se hvem som skjuler seg bak en maske, i tillegg blir vedkommende uttrykksløs. Det er ikke uten grunn at enkelte små barn er redde for julenisser med masker, mens de ikke reagerer på nisser som bare har løsskjegg.

En ting er at denne farsotten skremmer mange uskyldige mennesker, men den ødelegger faktisk for mange snille klovner også. På bakgrunn av fenomenet har McDonalds nå besluttet at den karakteristiske maskoten Ronald McDonald skal holde en lav profil.
«– McDonalds er oppmerksom på det nåværende klimaet rundt klovneobservasjoner i lokalsamfunn. På bakgrunn av dette vil vi vise hensyn med tanke på Ronald McDonalds deltagelse i samfunnsarrangementer fremover, opplyser selskapet til nyhetsbyrået AP.»
Senest i dag så jeg i en avis at Sykehusklovnene kanskje må avlyse sin jubileumsparade på grunn av dette fenomenet, det er rett og slett utrolig trist, bare tenk på den viktige jobben sykehusklovnene gjør! Jeg kjenner jeg koker innvendig bare ved tanken.

Jeg er forøvrig selv veldig glad i å kle meg ut. Jeg har mange gode barndomsminner fra karneval på skolen, karnevalsbursdager, og generelt bare det å kle seg ut sammen med venner. Det å kle seg ut skal være gøy, lek og moro! Det handler da ikke om å skremme andre!
Nå er jeg av den gjennomførte typen, skal jeg først gjøre noe så liker jeg å gjøre det skikkelig, slik er det også når jeg kler meg ut. For meg er det helt normalt å bruke mange timer på sminking og kostyme når jeg først skal kle meg ut.
Bildene jeg har sett i media den siste uken viser at det er lite fokus på slikt blant denne gjengen her. Her handler det kun om å ha på seg en maske og ha med seg våpen av noe slag.
HVIS jeg mot formodning møter på en såkalt killer clown av den typen tror jeg faktisk ikke jeg hadde greid å holde meg i skinnet….
Da ville nok vedkommende blitt ristet i nakkeskinnet og fått et lengre foredrag om å i det minste anstrenge seg LITT mer med kostymet sitt når man først skal kle seg ut! Til avslutning ville det blitt en kraftig skjennepreken av typen skjønner du egentlig hva det er du holder på med mens jeg ringte enten politiet eller foreldrene.

Forøvrig ønsker jeg ikke å gi slik oppførsel mer publisitet enn nødvendig, så jeg har valgt å illustrere dagens blogg med et foto fra Sykehusklovnene sin nettside.

Ⓒ Foto Margrethe Myhrer

 

 

 

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.