Tenk om livet hadde vært en drøm….

Enkelte mennesker er så heldige at de sovner omtrent straks de legger hodet på puta. Jeg derimot er av typen som alltid bruker litt tid på å sovne, uansett hvor trøtt jeg er. Jeg kjenner folk som kan sove seg gjennom det meste, antagelig også jordskjelv og vulkanutbrudd. Mens jeg er en slik person som omtrent våkner av lyden av katter som går på gresset ute i hagen.

Alle mennesker drømmer, men mange husker aldri drømmene sine. Jeg drømmer så mye og så intenst at jeg av og til nesten er litt sliten om morgenen.
Jeg husker detaljer, farger, tekstur, lyder og mye mer fra drømmene når jeg våkner.

I dag tidlig var jeg fryktelig sliten etter å ha levd på flukt fra hemmelige agenter i rundt 60-70 år. Som ung tjenestejente hos en eksentrisk vitenskapsmann hadde jeg nemlig fått tak i en hemmelig formel som kunne gjøre folk usynlige. En hemmelighet som alle de store maktene var på jakt etter, et fantastisk våpen må skjønne. Enormt mange mennesker måtte bøte med livet i løpet av disse årene.
Jeg har den evnen at jeg lett kan gå tilbake inn i en drøm, selv om jeg har vært våken en stund. Da samboeren stod opp i dag tidlig valgte jeg å ligge litt til, jeg måtte nemlig tilbake inn i drømmen for å finne ut av hvordan det gikk med usynlighets-serumet mitt.

Basert på drømmene mine alene tror jeg hjernen min har mer enn nok stoff for et 50-talls omfattende filmer og romaner. Hovedsakelig innen kategoriene krim og spenning, action og kanskje litt eventyr.

Når jeg er veldig oppslukt av noe, eller bruker mye tid på noe, blir disse tingene ofte med i drømmene mine. Dette resulterer i en del intense, rare og hektiske drømmer.

Da jeg kjøpte jeg meg brettspillet Scrabble for mange år siden ble jeg så hektet at jeg våknet flere netter på rad helt panisk på jakt etter bokstaver. Jeg hadde aldri trodd at innkjøp av et pedagogisk ordspill skulle føre til at jeg ville våkne helt utslitt i lengre tid etterpå. Årsaken var at hjernen min jobbet så intenst med å finne gode kombinasjoner av bokstaver og ord hele natta gjennom! Hadde dette skjedd en gang hadde det ikke vært så merkelig, men dette skjedde faktisk jevnlig i flere måneder.

Det samme skjer med bøker og filmer jeg lever meg inn i, – jeg kjenner jevnlig igjen steder og personer fra disse i drømmene mine. Tidligere denne uken hadde jeg en drøm med både drager og riddere, jeg var egentlig litt skuffet da jeg våknet til virkeligheten og oppdaget at jeg dessverre ikke hadde fått meg en drage eller egen rustning i løpet av natta.

Flere i nærmeste familie har perioder der de går en del i søvne. For min del skjer dette oftest kun når jeg er virkelig overarbeidet og stressa.
Den mest minneverdige søvngjenger-seansen min var den gangen jeg stod i dusjen og vasket håret. Jeg var så hoppende glad og spent, for jeg skulle på Værnes og hente Johnny Depp, – han skulle komme som karakteren Captain Jack Sparrow. Jeg kikket på klokka som henger på badeveggen, den viste rundt 3 på natta. Det fikk meg til å tenke litt etter.
Jeg begynte å le av meg selv. For så klart jeg ikke skulle hente ham midt på natta! Nei, det var nok bare å komme seg ut av dusjen og legge seg nedpå litt igjen fant jeg ut!
Mens jeg står og tørker meg tenker jeg videre at nei nå, nå har jeg virkelig rota det til, det er jo tirsdag i dag!! Johnny kommer jo ikke før fredag, han kommer jo til helga! Jeg lo litt av meg selv nok en gang.
Snakk om å være tullete! Det var bra jeg innså dette før jeg satte meg i bilen og begynte å kjøre tenkte jeg.
På vei opp på soverommet igjen begynte jeg å lure litt på HVORFOR selveste Johnny Depp egentlig skulle komme til Rindal i fullt sjørøverkostyme?
Sakte begynte det å gå opp for meg at dette kanskje ikke hadde noe med virkeligheten å gjøre i det hele tatt!
Så da gikk jeg altså å la meg, nydusjet med klissvåt hår, og ekstremt skuffet over at jeg ikke skulle få besøk av en sjørøver den helga heller.

Livet er hardt altså.

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.