Middelaldrende dame på hjulspark observert

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2016/01/2016-01-17-14.20.28.jpg

Jeg tror de aller fleste en eller annen gang i livet har himlet litt med øynene over å få en formaning som inneholdt ordene ”den gang jeg var ung…”
I en alder av 41 år begynner jeg nå å undre meg litt over hvor fort det går før man selv er den gamlisen.

For et par uker siden utfordret jeg storesøster til å bli med å kjøre hjulspark. Ja du leste riktig, – hjulspark, – en slik sak man gjerne forbinder med den eldre garde.
Storesøster er nemlig den stolte innehaver av et slikt fremkomstmiddel, selv om den i hovedsak har stått og støvet ned i garasjen hennes siden hun arvet den.
Vi fant oss en liten bakke å leke i og hadde det utrolig gøy med å kjøre hjulspark der! Både bremsene og klokka på den ble behørig testet. I tillegg til å ha det gøy selv laget vi tydeligvis også underholdning for andre etter de smilende ansiktene i vinduene å dømme. Tatt i betraktning av at hjulspark-kjøringa vår foregikk utenfor Helsetunet var det vel i tillegg ”publikum” med erfaring på området.

Nå i helga var jeg på skitur med min venninne Mildrid, da vi nådde målet vårt satte vi oss ned og koste oss med te og mat. Jeg serverte blant annet en krydderkake med sjokoladebiter. Denne formkaken resulterte i at vi to endte med å diskutere bløtkakens nedgangstider og at Mildrid så anbefalte en god rullekake.

Jeg vet ikke hva jeg skal si, – men hjulspark og rullekaker er liksom ikke særlig ungdommelig kan jeg vel trygt fastslå. Litt usikker på hvor det havner på gamlis-skalaen at Mildrid senere annonserte på Facebook at jeg hadde servert den beste formkaka hun har smakt.
Og når vi først er inne på bakverk satt jeg faktisk som fjetret og hørte på et program på radioen der de bakte Napoleonskake for ikke lenge siden, det hørtes jo helt overkommelig ut i grunnen, mulig at det må testes.

Det faller meg også helt naturlig å bruke uttrykket «da jeg var ung» – uten at det er ironisk ment på noe vis.
For ikke å snakke om da jeg var på sykehuset i sommer og ble behandlet av en turnuslege, – jeg tok meg selv i å tenke, – ”er han der virkelig gammel nok til å være lege?” Seriøst, mannen så da ut som han knapt var 18.
Det er heller ikke uvanlig at jeg tror noe skjedde for ca 5 år siden, men når jeg tenker etter innser jeg at det heller er 10-15 år siden.
Jeg er innehaver av piggsko og brodder, – riktignok spesielle brodder beregnet for høyhælte sko, – men dog.
Trillebag har jeg allerede hatt i 5 år, og synes det er noe av det lureste jeg har kjøpt. Min er naturlig nok en kul fargerik modell med store hjul egnet for all slags føre og terreng.
Og jeg har oppdaget at de som var født på 90-tallet ikke er barn lengre, selv om det høres fryktelig rart ut, for 90-tallet var jo nettopp nå var det ikke??

Jeg måtte for øvrig levere inn favoritt vinterstøvlettene mine til skomakeren denne uka. Dette førte til at jeg begynte å se meg om etter lignende skotøy. Men forede varme, høye støvletter med noenlunde fornuftige såler er tydeligvis helt ut og ergo ekstremt vanskelig å oppdrive. Nå for tiden skal man jo ikke ha støvletter, men sko og ankelsokker. Da det er viktig og alltid vise litt bar hud på anklene uansett vær og føre har jeg skjønt. Nå er jeg heldigvis ingen moteløve, men en middelaldrende frossepinn, så jeg slipper å bekymre meg for frostskader på anklene mine. Og jeg vil påpeke at selv om jeg var ung da trenden med bar mage var stor så hadde jeg i det minste vett til å bruke jakke eller kåpe utenpå når det var vinter.
Og der ser dere, det har jeg allerede kommet til stadiet med ”da jeg var ung”

Hva blir det neste? Kommer jeg til å utvikle en sans for kamferdops?? Når og hvordan skjer eventuelt slikt? Kommer det snikende? Eller våkner man plutselig en morgen med et intenst sug etter kamferdrops? I så fall er det antagelig bare å ta med seg trillebagen på en tur til Samvirkelaget for å handle seg en pose eller 10 med Kamferdrops, og muligens også en pose Knott, noe Napoleonskake, gammelost og Tran…..

2016-01-17 14.20.08
Jeg tester storesøsters hjulspark
trillebag
Trillebag har jeg hatt i 5 år

2 Responses to “Middelaldrende dame på hjulspark observert”

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.