Den perfekte sykehus-roadtrip-musikken

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2020/12/Inga-og-Dronningen-scaled.jpg

Musikk skaper stemning. I går kveld la jeg meg i badekaret for å slappe av, da måtte jeg ha rolig musikk. Skulle jeg ha rundvasket huset eller jobbet hardt ville jeg ha valgt energisk musikk. På lange bilturer er det viktig med riktig musikk.

Noen av mine beste venner lager alltid unike spillelister med tema for alle sine turer. Går ferieturen til Japan blir det mye merkelig japansk musikk. Bilferie i Trøndelag akkompagneres av masse Trønderrock. Sommerferie i Tykland fører med seg mye leting blant tyske Grand Prix-sanger og naturligvis Brandenburger Tor av Ketil Stokkan. Skal man kjøre hjem til jul må klassikeren Driving home for Christmas på spillelista.

På mandag kjøres jeg til sykehuset i Oslo for operasjon og lengre opphold der. Jeg kunne naturligvis ha valgt koselig julemusikk hele veien. Jeg vet mange kun hører på julemusikk i bilen i desember, om de skal hjem til jul eller ei.
Men jeg føler dette er en kjøretur som fortjener sin egen spilleliste. Min privatsjåfør for anledningen er advart om at jeg jobber hardt med spillelista. Heldigvis har vi lik humor.
Jeg har godkjent sangen Driving Home for Christmas hvis jeg får synge høyt med og endre refrenget til Driving to Hospital for Christmas. For alle som har sett filmen Love Actually vet vi jo at litt nødrim og endrede sangtekster kan føre til stor suksess. Med min sangstemme har jeg ingen musikalske ambisjoner, men jeg har jo forventninger til operasjonen. Apropos foventninger og det at jeg er lei av å vente på operasjon har jeg lagt inn sangene Great Expectations og I’ve had enough av Kiss på spillelista. Titlene sier det meste føler jeg.

Medisinene har gitt meg en salig blanding av hetetokter som veksler med heftige frostrier. Både samboer og gjester har måttet venne seg på at jeg går fra å sitte under et pledd og hutre til å brått kaste det jeg kan av klær for så å løpe til yttergangen, slenge døra på vid vegg og stå på trappa i bare undertøyet. Heldigvis har jeg ingen naboer som har spesielt god sikt akkurat dit. Hadde vi hatt snø hadde jeg nok rullet halvnaken rundt i den daglig for tida.
I den anledning har jeg valgt sanger som Hot Stuff av Donna Summer, Cold as Ice av Foreigner, og diverse andre passende sanger som Sommartider, Hot N Cold, Hot in Here, Hotblooded og Cold December Night.

Hverdagen min har handlet mye om smerter og avføring en god stund nå. Jeg åpner opp for å tolke både titler og tekster i meget vid forstand. I den anledning satte jeg både sangene Hurt og Ring of Fire av Johnny Cash på lista. Med kroniske smerter er førstnevnte sang uten tvil innafor, mens tittelen på sistnevnte låt har jeg da altså tolket noe fritt. Hvis du krydrer julematen med store doser chili er det mulig du vil få oppleve hva jeg snakker om her.

Internettet gjør hverdagen lettere, jeg trenger ikke låne plater eller kassetter for å ta opp de riktige sangene til denne spillelista. Alt finnes jo digitalt. Jeg trodde i min naivitet at det ikke var mange sanger å finne om avføring. Mitt eneste håp var at det engelske ordet Shit brukes i så mange sammenhenger – trodde jeg.
Helt til jeg snublet over et band som heter The Toilet Bowl Cleaners. Med et bilde av et toalett på fremsiden av plata, og en tekst som lover deg en hel plate med sanger om kun tiss, bæsj og spy tenkte jeg dette var et band som bare hadde gitt ut en plate. Men nei da, de har gitt ut hele 13 album faktisk! For min del tror jeg det holder med et par av sangene deres på spillelista. Men de har veldig morsomme tekster altså, så det er sagt.

Det er mulig det skyldes manglende musikk-kunnskap hos meg, men jeg har i hvert fall ikke greid å finne noen sanger om underliv. I mangel av det satte jeg Only Women Bleed av Alice Cooper på spillelista. Det kryr heller ikke av sanger om tarm, men jeg tviler ikke på at jeg finner noe i løpet av de neste dagene.

Livet er ikke for amatører, de siste månedene har vært beintøffe psykisk, så jeg har også lagt inn sangen Tuffa tider av Gyllene Tider, og sanger med ttitler som It’s a hard life, Mixed Emotions, Terrifying, Painkiller og Tears are Falling.
En stor operasjon fører med seg store endringer. Kroppen min vil aldri bli den samme igjen. Ergo passer Things will never be the same av Roxette også inn.

På den optimistiske siden håper jeg på bedring, så jeg har allerede lagt inn noen sanger som egentlig passer best til hjemreisen fra sykehuset. Slik som What’s left of me av Bon Jovi, Come Healing av Leonard Cohen, og litt Trønderrock må jeg jo ha med, så jeg tenker jeg avslutter med We’re gonna make it av TNT.

Hvis du har gode tips til sanger som bør inn på Ingas Roadtrip til Sykehus-spillelista blir jeg veldig glad for tips!


Øverst bilde av meg med bilen Dottie, som jeg dessverre ikke har lenger. 

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.