katte-navnefest og kattebursdag

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2020/09/bursdagspusen-med-kake.jpg

Da jeg var i 11-12-års alderen fikk tanten til min venninne Stine en valp. Vi var 4 jenter som raskt vedtok at vi naturligvis måtte ha dåp for valpen Pia.
Hunden ble iført en ærverdig gammel dåpskjole. Hundeieren, Tante Britt, stilte med lokaler og disket opp med vafler, gele med kakelys og champagnebrus.
Vi fire jentene; Stine, Midrid, min tvillingsøster Elin og jeg stilte alle i vår fineste stas. Med moten på 80-tallet betydde det at vi alle hadde hvite skjorter, skjørt, og enten skinnslips eller tversoversløyfe. Stine stilte i tillegg med skjørt rundt halsen som kjortel og en halv fotball på hodet, hun var prest og hadde skrevet tale.

Det er over 30 år siden den dagen nå. Mye har skjedd på den tiden. En av oss har gått bort, og jeg har ikke alltid hatt like mye kontakt med de andre to. Studier og jobb førte oss langt unna hverandre både geografisk og interessemessig i perioder.
Slik er det med vennskap. Noen venner vokser man fra, mens andre kan man treffe igjen etter flere års fravær og fremdeles ha samme kjemi med som den gang man møttes daglig.

Til tross for mange ulikheter, forskjellige interesser, jobber og livssituasjoner så har vi tre fremdeles den samme entusiasmen og gleden over rare og morsomme begivenheter. Da Mildrid fikk katt for omtrent 10 år siden ble det raskt vedtatt at det hadde vært alt for få feiringer av kjæledyr siden barndommen. Jeg tok gladelig over seremoni-ansvaret, så dermed ble det navnefest i stedet for dåp.

En tradisjon ble startet. Siden da har vi hatt flere navnefester og bursdagsfeiringer for katter og til og med gravøl for ku (kua Inga faktisk). Kua Inga var for øvrig oppkalt etter meg, og måtte bøte med livet da hun «valgte» å forbli barnløs. Jeg stilte i fotsid svart fløyelskjole og poserte sammen med min navnesøster i fjøset. Bonden selv syntes nok vi overdramatiserte det hele litt vel mye.

På den siste katte-navnefesten var vi 3 voksne, 5 barn og 2 katter. Det må innrømmes at vi 3 voksne damene uten tvil var de mest ivrige og entusiastiske. Som seg hør og bør var vi alle pyntet, i stedet for blå skinnslips og tversoversløyfer gikk det i høye hæler, paljetter, glitter og stas denne gangen. Bordet var stilfullt dekket og det ble servert både pizza og kake pyntet med katt.
Navnepusebarna ble pyntet i henholdsvis blondegardin og kappe med englevinger og glitrende rosa steiner. Vi hadde en fin seremoni med tale, dikt og musikk fra klassikere som Aristokattene og Løvenes Konge.

Da min kjære katt Frøya fylte 18 år inviterte jeg til storslagen katte-bursdagsfest, med en bedre fiskemiddag og Napoleonskake. Sølvbestikket ble pusset, og gjestene ankom med konfetti og kattegodteri.
Nå på tirsdag fylte Frøya 20 år. De samme katteglade gjestene stilte naturligvis også denne gang. Hele huset var pyntet i anledning den store dagen og jeg disket opp med en 3-retters middag. Den aldrende pusefrøkenen har absolutt sansen for å bli hyllet på denne måten, og er meget fornøyd med gavebordet som fremdeles bugner av gourmet-kattemat. Vi satser på en reprise til 21-års dagen neste år!

 

øverst bilde av meg og Frøya med bursdagskaken hennes

Jeg og Stine på dåpsdagen til hunden Pia på midten av 80-tallet
Frøyapus med noe av gavene hun fikk på 20-års dagen sin
Fra feiringen av dåpsdagen til hunden Pia

 

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.