Ville nattlige aktiviteter

https://ingadalsegg.com/wp-content/uploads/2021/06/Ultimate-Closeness-scaled.jpg

Noen er mer aktive enn andre på soverommet. Det er ikke alltid så rolig om natta hjemme hos meg, årsaken er mildt sagt varierte nattlige aktiviteter. Vi har begge våre spesialiteter kan du si.

Jeg har ofte opplevd folk som snakker mumlende og utydelig i søvne. Samboeren min er ikke en av dem, nei da, han snakker ikke i søvne, han roper faktisk høyt, tydelig og velartikulert i søvne. Det holder ikke å bare mumle litt må vite.

Innimellom er jeg usikker på hvordan jeg skal tolke oppførselen hans om natta, slik som den gangen jeg våknet av at han trakk meg tett inntil seg – holdt rundt meg – for så å rope på Åge Aleksandersen. Eller den gangen han satte seg opp i senga, ristet meg våken for så å peke på fotenden av senga og si: – Agnethe sitter der!
Jeg hadde den gangen aldri møtt en eneste person ved navnet Agnethe så det er sagt.

Noen ganger er det hele bare komisk, andre ganger må jeg innrømme at han kan være fryktelig irriterende. Nå er det slik at han sover seg jo lykkelig uvitende gjennom det hele, mens jeg som da blir vekt av høylytte utrop ofte sliter med å sovne igjen etterpå.

Med det i tankene var det noe spesielt den gangen jeg våknet av at han ropte: Åååååå jeg sover så godt! Før han veltet seg over på siden, smattet litt og snorket videre.
Jeg hadde lyst til å rope tilbake at det gjorde jeg også – slik helt til frem til nå i hvert fall. Men jeg må innrømme at jeg ble liggende og le litt den natta. Samboeren våknet ikke av det, han sov jo så godt må vite.

Jeg snakker ikke i søvne, men drømmer rimelig intenst. Når jeg har det litt for hektisk i hverdagen har disse drømmene en tendens til å føre til litt ekstra aktivitet.
En av de mer minneverdige opplevelsene er den gangen jeg våkna skikkelig forkava og stressa – fullt klar over at nå var jeg forsinket. Jeg hoppet ut av senga, løp ned trappa og inn på badet, hoppet i dusjen, og prøvde å dusje så raskt som mulig. Jeg hadde ikke mye tid på meg, jeg skulle nemlig rekke å hente selveste Johnny Depp på flyplassen på Værnes. Mens jeg står med shampoo i håret begynner jeg å le høyt, det var jo ikke i dag Mr Depp skulle komme, men i overmorgen. Jeg lo litt av meg selv, kom meg ut av dusjen og tørket meg selv. Ser så på klokka på badet og oppdager at den viste 03:27.
Da begynte det sakte å gå opp for meg at det hele kanskje var en drøm? For hvorfor skulle jeg egentlig kjøre til Værnes for å hente Johnny Depp, som for øvrig hadde lovet å ankomme i fullt Captain Jack Sparrow kostyme?
I ettertid er jeg glad jeg innså akkurat det før jeg kasta meg i bilen og begynte å kjøre….

En gang våknet jeg, kikket på vekkerklokka som viste 02:04, min trøtte og ikke helt klare hjerne konkluderte da umiddelbart med at WOW, det er bare 2 minutter og 4 sekunder igjen til jeg skal stå opp!
Jeg hadde lagt meg tidlig kvelden før, så jeg kunne ikke fatte og begripe hvorfor jeg var så trøtt. Det løste jeg ved å slå til med en skikkelig iskald dusj for å våkne.
Mens jeg stod i dusjen slo det meg brått; Inga, hva er det du holder på med? Klokka er bare litt over 2 om natta! Vekkerklokken min har jo ikke noen nedtellingsfunksjon av typen bombe som skal gå av! Det var ikke så lett å sovne igjen etter den isdusjen for øvrig.

Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg har våknet i dusjen.
Men det har faktisk også skjedd at jeg har våknet på badet uten å dusje. For eksempel den gangen jeg våknet mens jeg gikk rundt og lette desperat etter sverdet mitt – som jeg hadde gjemt på et lurt sted. Jeg var nemlig en av de 3 Musketerer, men dette måtte holdes hemmelig, en slik jobb krevde naturlig nok at jeg jobbet undercover.

Jeg lette da altså rundt på badet etter sverdet og uniformen min fordi jeg skulle på jobb. Jeg skulle så ta hesten min og ri til Værnes og hente en koffert før ferden gikk videre. Da jeg innså hva jeg holdt på med viste det seg at jeg ikke bare hadde stått opp 5 timer for tidlig, men i tillegg var i feil århundre og feil land for musketer-aktivitet.

I tillegg til dusjing har jeg også bedrevet mye fekting og generell sverdkamp i søvne, såpass intenst at jeg har våknet svett og sliten, stiv og støl.
Heldigvis for samboeren sover han seg gjennom det aller meste, men det hender han spør hvor mange ganger jeg egentlig har vært oppe i natt, og hva det var jeg holdt på med. Svarene han får er naturlig nok ikke alltid helt logiske sett fra en våken person sitt perspektiv.

Han har uansett ikke noe han skulle sagt, forrige uke vekte han meg midt på natta med spørsmålet
– Står skoa att nedi der?
Jeg var mildt sagt veldig trøtt og forvirret og greide bare å svare
– Hæ? Sko? Hvilke sko? Hva snakker du om?
Han i andre delen av senga var ikke helt fornøyd og insisterte videre med HØY stemme
– Står skoa i lynget???
Han hadde tydeligvis rota bort noen tursko i en drøm. Når kattene mine bråker om natta har jeg brukt å stenge dem inne på badet. Er dette en akseptabel løsning også for samboere? Og hvordan får jeg i så fall slept en voksen mann ned loftstrappa for å stenge ham inne på badet?

 

Bildet øverst er mitt eget oljemaleri med tittelen Ultimate Closeness

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.