Dodør-avduking med huldrefest

søndag 24.juni 2018

Jeg setter stor pris på galskap i hverdagen, så jeg er ikke vanskelig få med når noen lanserer ideer utenom det vanlige. Når man er flere som synes det er gøy med litt galskap kan et male-oppdrag fort bli til en huldrefest med dodør-maleri-avduking.

Jeg synes det er utrolig artig å få litt annerledes oppdrag. Da Morten Muus Falck tok kontakt med meg under Kulturvøkku i fjor og spurte om jeg var interessert i å male ei dør på hytta hans tente jeg umiddelbart på ideen. Etter litt diskutering dro jeg på befaring for å se både døra og hytta.
Utfordringen for min del ble å både male noe som passet inn i et nasjonalromantisk hyttetun samtidig som det måtte være i min stil. Hytta er gammel og har mange andre dørmaleri, så det var mange hensyn å ta. Jeg følte meg sikker på at huldra bor i området der, så hun måtte få hedersplassen på det midterste feltet. Det øverste feltet er av alver som danser i disen på vannet, og det nederste har trollmotiv.
Jeg setter selv stor pris på galskap i hverdagen, så jeg er ikke vanskelig få med når noen lanserer ideer utenom det vanlige. Når man er flere som synes det er gøy med litt galskap kan et male-oppdrag fort bli til en huldrefest med dodør-maleri-avduking!

Morten Muus Falck og jeg har ikke vært alene om dette, Bjørn Ove Røen og Arild Haugen har vært med hele tiden og de har bidratt med alt fra scooterskyss for å få meg opp dit på befaring i vinter til demontering og remontering av dør, og alt mulig av organisering or ordning til gårsdagens arrangement.

Lørdag hadde vi altså Huldrefest med avduking av Ingas mytiske dodør ved Muus Falck sin hytte på Rørvatnet. Det var åpent for alle, vi serverte velkomstdrink, helstekt gris fra Gårdsslakteriet Sylte, grillet fisk, og diverse tilbehør. Med en så positiv og løsningsorientert gjeng løser forøvrig det meste seg, – i mangel av stor nok grill ble grisen grillet over et badekar!
Gunn Astrid Hove og Karstein Mauset spilte og sang som en del av åpninga, hytteeier Morten Muus Falck fortalte litt om bakgrunnen for oppdraget, og jeg fortalte litt om prosessen før ordfører Ola T Heggem foretok avdukinga sammen med meg. Det var rundt 50 fremmøtte som da fikk inn og se døra på nært hold.

Det ble en uforglemmelig kveld med antagelig dalførets første dodør-avduking, friskt og forførende huldrebrygg laget av Arild Haugen, mye god mat, stemningsfull musikk av Karstein Mauset og Gunn Astrid Hove, kveldsbading i Rørvatnet, gjester fra fjerne og nær, både hytte-Rindalinger, langveisfarende og lokalbefolkning. Noen av gjestene var til og med iført blomsterkranser og huldrehaler.

Det ble rett og slett en helt utrolig fin og koselig kveld, og det var utrolig artig å høre at flere mente dette var den beste St.Hans-feiringa de hadde hatt! Takk til Morten Muus falck for et utrolig spennende og morsomt oppdrag, og for en unik avduking!


Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.